Facebook
YouTube
https://www.linkedin.com/in/barbara-vakov-21a04274/
Instagram

příběhy z naší kuchyně & života

Rajčatové vegan kari s marinovaným tempehem

Rajčatové vegan kari s marinovaným tempehem

Různé druhy kari dělám doma prakticky každý týden. Jednak ho máme všichni moc rádi a taky je strašně jednoduché na přípravu. Zároveň do něj můžu s klidem dát prakticky jakoukoliv zeleninu, co mám doma. Kokosové mléko mám doma vždy, kari pastu taky (buď domácí nebo nakupuji zde).

K tomu potom buď kousek masa, seafood, tofu nebo jako v tomhle případě tempeh.

Co je třeba:

lžíce tuku

lžíce červené kari pasty

navíc trocha kurkumy, červené papriky sladké mleté, mletého římského kmínu, mletého koriandru (vše po půl lžičce)

2 stroužky česneku na plátky

1 bíla cibule na jemno nakrájená

červená a žlutá paprika (na tenké plátky)

hrst fazolových lusků

pár barevných mrkví na plátky

půl hrnku hrášku

1 litr zeleninového vývaru

plechovka pasírovaných rajčat

200 g poctivého kokosového mléka (ideálně AROY-D)

lžíce rybí omáčky

lžíce citronové šťávy

marinovaný tempeh (na plátky) pokapaný sojovou omáčkou a javorovým sirupem

skleněné nudle (uvařit dle pokynů na obalu) – tip na rýžové nudle – namočíte-li je do vlažné vody hodinku/dvě před podáváním, vaří se pak třeba jen minutku a nelepí se k sobě

servíruju ještě s naklíčenou čočkou

Jak na to:

Na rozpáleném tuku lehce opeču koření a kari pastu. Potom postupně přidávám česnek, cibuli a opékám. Stejně tak i ostatní zeleninu. Zaliju vývarem, přidám pasírovaná rajčata a nechám povařit bez poklice. Potom přijde na řadu kokosové mléko, díky kterému vznikne jemná omáčka. Ještě prohřeju, dochutím rybí omáčkou, citronovou šťávou (popř.trochou soli) a je to. Na pánvi opeču namarinovaný tempeh, přidám nudle, zaliju omáčkou, přidám naklíčenou čočku a můžu servírovat.



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *