Facebook
YouTube
https://www.linkedin.com/in/barbara-vakov-21a04274/
Instagram

příběhy z naší kuchyně & života

Dýňové lívance se skořicí, zázvorem a kurkumou

Dýňové lívance se skořicí, zázvorem a kurkumou

Mám přesně dva nejoblíbenější recepty na lívance. Jedny jsou kynutý v asijským stylu, co nás učila božská Sofia Smith a druhý tyhle dýňový. Chutnají fakt skvěle s arašídovým máslem, medem, javorovým sirupem… Nebo si je můžete vzít do krabičky na výlet na svačinu.

Co je třeba:

330 dýňového pyré

2 lžíce kokosového oleje

2 lžíce kokosového cukru

1/2 lžičky kurkumy

1/2 lžičky mletého zázvoru

1/2 lžičky skořice

1 vanilkový lusk – zrníčka vanilky

2 vejce

150 g hladké celozrnné mouky

6 g jedlé sody

6g kypřícího prášku

Jak na to:

Nejdřív ze všeho si připravím pyré. Asi polovinu dýně hokkaidó nakrájím i se slupkou na kostky a dám vařit do vody, než bude dýně měkká. Dýni vyndám z vody a ještě za tepla rozmixuji do kaše (pyré). Přidám kokosový olej, kokosový cukr, vanilku, skořici, kurkumu a zázvor. Nechám vychladnout a vmíchám vejce. Potom přijde na řadu prosetá mouka s jedlou sodou a kypřícím práškem. Vše zamíchám a nechám asi 20 minut až půl hodinky v pokojové teplotě. Rozpálím si pánev s trochou tuku, když je horká, stáhnu kuchyňskou utěrkou přebytečný tuk (jako když děláte palačinky) a téměř na sucho z obou strach smažím lívance zhruba o velikosti dlaně. Nejvíc mi chutnají s ořechy, arašídovým máslem a kokosovým cukrem.



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *