Facebook
YouTube
https://www.linkedin.com/in/barbara-vakov-21a04274/
Instagram

příběhy z naší kuchyně & života

Rajčatové vegan kari s čočkou a barevnou quinoou

Rajčatové vegan kari s čočkou a barevnou quinoou

Taková moje klasika jsou omáčky s kari na všechny způsoby. Tahle byla zase moc dobrá. S drcenýma rajčatama, zeleninou, tučným kokosovým mlíkem a jako příloha mnou milovaná quinoa. Nelze nemilovat!

Co je třeba:

2 lžíce kokosového oleje

lžíce červené kari pasty

2 lžíce rajčatového protlaku

1 bílá cibule

2 stroužky česneku

zelenina – používám vždycky to, co mám zrovna doma po ruce čerstvé anebo v mrazáku – tentokrát vyhrála mrkev, hrášek, fazolové lusky a květák

0,75 l zeleninového vývaru

plechovka pasírovaných drcených rajčat

půl sklenice rajčatového protlaku

200 – 250 g kokosového mléka (cca plechovka)

lžíce kokosového (třtinového) cukru

lžička limetové šťávy

lžička soli

100 g uvařené loupané červené čočky

200 g uvařené černé a bílé quinoy

Jak na to:

Tváří se to složitě, ale je to opravdu strašná rychlovka. Nejdřív na oleji osmahnu kari pastu a protlak s cibulkou a česnekem na plátky. Potom zelenina – nakrájím na libovolný, klidně křivý, kousky a restuju spolu s kari pastou a protlakem. Zaliju vývarem a nechám probublat. Potom je čas přidat rajčata, kokosové mléko a dochutit cukrem, solí a limetou. Nakonec do hotového kari přijde červená loupaná čočka. A jako přílohu pár lžic quinoy.



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *