Facebook
YouTube
https://www.linkedin.com/in/barbara-vakov-21a04274/
Instagram

příběhy z naší kuchyně & života

Veganské ragú s brokolicí a rýží

Veganské ragú s brokolicí a rýží

Poslední dobou jsem si tyhle rychlovky na pánev dost oblíbila. Trochu víc jdu touhle „vegan“ cestou. Jednak protože chci do sebe i dětí dostat víc zeleniny (přes zimu to vždycky jedem živočišné tuky) a taky proto, že Anča pořád dost špatně snáší cokoliv z kravského mléka. Tak používám rostlinné smetany a mléka. Tohoto ragú snědla s rýží fakt kopec, tak sdílím a třeba s ním budete doma úspěšní jako já.

Co je třeba:

lžíce kokosového oleje

1 červená cibule

1 bílá cibule

2 stroužky česneku

1/2 lžičky kurkumy

1/2 lžičky sušeného zázvoru

1/2 lžičky sušeného koriandru

1/2 lžičky masala koření (směs, koupena zde )

1 bílá ředkev

1/2 lilku

1/2 cukety

2 mrkve

2 ks řapíkatého celeru

brokolice

pár rajčátek

plechovka pasírovaných krájených rajčat

plechovka koko mléka

sůl  – Solný květ z Mallorky – Sri Lanka

citronová šťáva

trochu stévie na oslazení (volitelně)

černý a bílý sezam

jasmínová rýže

Jak na to:

Na oleji osmahněte cibuli a česnek – ten na tenké plátky. Potom přidejte koření a trochu ho osmahněte, aby vonělo. Přidávejte a postupně opékejte zeleninu, aby byla pořád trochu křupavá. Nakonec přidejte pasírovaná rajčata a provařte. Trochu oslaďte a přidejte citronovou šťávu. Úplně nakonec přidejte kokosové mléko a sůl. Zamíchejte a podávejte s rýží a sezamem.

Dobrou chuť!

B.



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *