Facebook
YouTube
https://www.linkedin.com/in/barbara-vakov-21a04274/
Instagram

příběhy z naší kuchyně & života

Zeleninový vegan ragú

Zeleninový vegan ragú

Tohle jídlo připravuju poslední dobou hodně často a je to fakt bomba. A vždycky všem nejvíc chutná! A z toho já mám radost, žejo 🙂 .

Co je třeba :
kokosový / olivový olej
1 červená cibule
1 bílá cibule
3 stroužky česneku
2 mrkve (krajim normálně ti krajitkem, co jí ocistuju na plochy „špagety“)
1 petržel (na kostky)
1/4 celeru (na kostky)
2 velký rajčata (na kostky)
2 lžíce protlaku
1 plechovka pasirovanych krajenych rajčat
300 ml kokosovýho mléka
sůl a pepř
lžička mletyho chilli
šťáva z 1/2 limety
hrst koriandru
hrst černýho sezamu
hrst pinii
Nejdřív jsem si zprudka osmahla cibuli a česnek na plátky, potom zbytek nakrájený zeleniny. Dělám to fakt zprudka, aby byla zelenina nahoře do hneda, pustila vůni a barvu. Ale hezky křupala. Potom přidejte protlak a rajčata pasirovany. Nechte probublat. Zalijte koko mlikem. Osolte, opeprete, chilli dle chuti, zakapnete limetou. Nakonec koriandr, sezam a pinie💗



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *