Facebook
YouTube
https://www.linkedin.com/in/barbara-vakov-21a04274/
Instagram

příběhy z naší kuchyně & života

Babičky nedělní bábovka

Babičky nedělní bábovka

Myslím, že každá rodina má nějaký takový „ten“ recept na bábovku. Neděle, po obědě, bábovka a čaj pro děti, bábovka a turek pro dospělí. Tohle je ta naše bábovka, podle mě nejlepší. U babičky v kuchařce se jmenuje „olejová bábovka“, což nezní jako nejvíc sexy název. Vyměnila jsem klasik mouku za špaldu a cukr krupici za třtinový cukr. Pokud by chtěl někdo naši klasiku klasik, může použít původní recept.

Co je třeba:

350 g špaldové mouky

300 g třtinového cukru (jemně mletého)

5 vajec

1/2 hrnku řepkového oleje

3/5 hrnku vody

šťáva z 1 citronu

citronová kůra (z 1 citronu)

1 vanilkový cukr

1 kypřící prášek

kakao

Jak na to:

Nejprve vyšlehejte bílky s trochou soli a dejte vedle. Bílky musí držet v misce, když ji otočíte vzhůru nohama. Potom si ve větší misce vyšlehejte žloutky s cukrem. Musí tvořit krásně jemný, nadýchaný krém bez hrudek nebo krupiček cukru. Postupně přidávejte olej, citronovou šťávu a vodu o teplotě asi 60 stupňů. Nakonec vmíchejte mouku s kypřícím práškem, kůrou a vanilkovým cukrem. Jemně vmíchejte bílky. Polovinu těsta nalijte do vymazané a moukou vysypané formy. Druhou polovinu spojte s dvěma lžícemi kakaa a nalijte do formy přes světlou část. Pečte na 180 stupňů asi 45 minut.

Dobrou chuť!



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *