Facebook
YouTube
https://www.linkedin.com/in/barbara-vakov-21a04274/
Instagram

příběhy z naší kuchyně & života

Pečená zelenina s bylinkami a smetanou

Pečená zelenina s bylinkami a smetanou

Tak tohle jídlo je přesně jedno z těch, které bych mohla jíst pořád. Pečenou zeleninu připravuji dost často a obvykle si kní uděláme pár zelených listů s rajčátky a kousek masa, nebo třeba i bez něj. tentorkát jsem ji připravila jako hlavní chod, jednoduše, s trochou tučné zakysané smetany, spoustou bylinek a cibule.

Co je třeba:

1 dýně hokkaidó

2 batáty

5 středních nových brambor

3 cibule

3 stroužky česneku

olivový olej

šťáva z půlky citronu

sůl a pepř

petržel a pažitka

200 ml zakysané smetany

trocha chilli (volitelně)

Jak na to:

Očistěte si zeleninu a nakrájejte na libovolně velké kousky, česnek na plátky, cibuli na velké měsíčky, přidejte olivový olej, citronovou šťávu, osolte a opepřete. Dejte chvíli odležet (stačí půl hodinka, ale klidně až do dalšího dne) a potom pečte asi 30 – 40 minut při 180 stupních. Potom přidejte bylinky a doplňte osolenou a opepřenou zakysanou smetanou s trochou chilli.

Dobrou chuť!



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *