Facebook
YouTube
https://www.linkedin.com/in/barbara-vakov-21a04274/
Instagram

příběhy z naší kuchyně & života

Veganské špenátové placky plněné zeleninou

Veganské špenátové placky plněné zeleninou

jednou za čas se mi stane, že se experimet podaří, tak to by byl potom hřích se nepodělit o recept. Tentokrát pro vegany a milovníky zeleninových jídel. A k tomu bez lepku. 🙂

Co je třeba:

1/2 hrnku lněnych semínek

2 1/2 hrnku vody

150 ml koko mlíka

1 hrnek mandlový mouky

100 g špenátu – podusit, vymačkat vodu, rozmixovat

sůl

pepř

1/2 lžičky římskýho kmínu

1/2 lžičky kurkumy

Jak na to:

Nejdřív si nechte asi 2 hodinky nabobtnat semínka. Potom je vymixujte úplně do hladká a přidejte ostatní ingredience. Smažte na sucho (jako já) anebo na kokosovém oleji. Naplňte je podle chuti. Já jsem je naplnila, pickles, zelím, ředkvičkami a mačkaným avokádem s listy rukoly a polníčku.



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *