Facebook
YouTube
https://www.linkedin.com/in/barbara-vakov-21a04274/
Instagram

příběhy z naší kuchyně & života

Hovězí roštěnec s avokádovým salátkem

Hovězí roštěnec s avokádovým salátkem

Tak tohle je kombinace, kterou bych mohlá jíst pořád. Kvalitní maso, avokádo, salát a k tomu typicky asijskýá chuť sojové redukce a sezam. Je to vážně pecka, kterou prostě zbožňuju. Kdo je na tom stejně jako já, neměl by vynechat! 🙂

Co je třeba:

Na omáčku

1 šálek sojové omáčky

1/4 šálku třtinového cukru

2 stroužky česneku

1 žlutá cibule

lžíce bílého sezamu

řepkový olej

vyzrálý hovězí roštěnec

Na salát

rukola

polníček

1 mango

2 avokáda

olivový olej

citron

sůl a pepř

Jak na to:

Nejprve si připravte salát a dejte ho chladit do lednice. Rukolu a polníček smíchejte s nakrájeným mangem a avokádem, zakapejte šťávou z citronu, olivovým olejem , osolte a opepřete. Z lednice si vyndejte maso a nechte ho na lince, aby před přípravou mělo pokojovou teplotu. A teď omáčka. Nejprve si na oleji osmahněte na plátky nakrájený česnek a na jemno nakrájenou cibuli. Přidejte cukr a nechte zkaramelizovat. Přidejte sojovou omáčku a nechte vařit na mírném ohni, redukovat. Jakmile má omáčka požadovanou hustotu, sceďte ji, aby měla hladkou strukturu a zbavili jste se kousků česneku a cibule. Připravte si na rozpálené pánvi hovězí roštěnec. Já ho mám nejraději, když ho z každé strany opékám asi 3-4 minutky. Na salát si nakrájejte tenké plátky roštěnce, zalijte omáčkou a posypejte sezamem.



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *