Facebook
YouTube
https://www.linkedin.com/in/barbara-vakov-21a04274/
Instagram

příběhy z naší kuchyně & života

Avokádový toast s vejci a rajčátky

Avokádový toast s vejci a rajčátky

No co si budeme povídat, kdo nemá na blogu avokádový toast, jako by blog ani neměl 😀 . Tohle je jedna verze avokádové pomazánky, která mi moc chutná. Pokud chcete veganskou verzi, stačí vynechat vejce a je taky skvělá. Tato zelená jídla se prostě krásně jí asi taky proto, že se na ně krásně kouká.

Co je třeba:

3 tak akorát zralá avokáda (to je vždycky náročný úkol)

šťáva z půlky limety

šťáva z půlky citronu

olej z pistácií (popř.z jiných oříšků anebo olivový) – 2 lžíce

1 vejce uvařené na tvrdo, nakrájené na malé kouky nebo nastrouhané

2 malá žlutá rajčátka

2 malá červená rajčátka

jarní cibulka

řeřicha

půl lžičky chilli vloček

čtvrtku nastrouhané okurky

Jak na to:

Nejprve aovkádo. Přiznám se, že nevím přesný způsob, jak ho nejlépe nakrájet nebo namačkat. Tak to dělám rukama a přijde mi to super. prostě se některé kousky mezi prsty utřou a jiné zůstanou větší a tak mi to chutná nejvíc. Potom zamíchám s olejem, šťávou z limety a citronu, přidám jarní cibulku, řeřichu, chilli, nakrájená rajčátka, nastrouhanou okurku a vejce. Ještě je fajn, když necháte společně trošku proležet, třeba 5 nebo deset minut. Pak už jen namazat na bagetku nebo čestvý chléb a je hotovo.

Dobrou chuť!



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *