Facebook
YouTube
https://www.linkedin.com/in/barbara-vakov-21a04274/
Instagram

příběhy z naší kuchyně & života

Asijský salát s shitake, hráškovým luskem a tofu

Asijský salát s shitake, hráškovým luskem a tofu

Další salát…možná se Vám zdá, že jíme doma jenom saláty, ale není tomu tak. Spíš jsou prostě strašně fotogenické a tak mi vždycky nějak spadnou do objektivu 😀 🙂 . Tento je veganský a trochu na asijský způsob, každopádně moc dobrý jako letní oběd anebo večeře.

Co je třeba:

směs salátů – zase jsem použila můj oblíbený mix z Lidlu, kde je špenát, mladé listy červené řepy, rukola, polníček

100 g hub shitake (popř pokud je nemáte rádi, použijte žampiony)

100 g mladých lusků

200 g tofu – přírodní

rybí omáčka

koriandr

sůl

pepř

olivový olej

limetová šťáva
Jak na to:
Tofu si naložím do rybí omáčky s limetou přes noc. Houby osmahnu na olivovém oleji s trochou pepře. Stejně tak i lusky. Potom listy a bylinky smíchám s olivovým olejem, šťávou z limety, osolím, opepřím, přidám houby, tofu a lusky a je to. Jednoduché, chutné, syté…


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *