Facebook
YouTube
https://www.linkedin.com/in/barbara-vakov-21a04274/
Instagram

příběhy z naší kuchyně & života

Pikantní rajčatový krém s křupavým kadeřávkem

Pikantní rajčatový krém s křupavým kadeřávkem

Polévky, ty my teda můžeme. Skoro na všechny způsoby. Tahle není příliš vhodná pro děti. Je celkem pikantní a pokud máte doma prcka, který dobrovolně sní pečený kadeřávek, tak Vám moc gratuluji 🙂 . Je to v podstatě dost rychlá večeře, která potěší skoro každého (hlavně ty, co mají rádi nadýchané krémy).

Co je třeba:

1 bílá cibule

4 pořádně zralá masitá rajčata

200g pasírovaných rajčat (200 g)

2 mrkve

2 lžíce kokosového oleje

lžička čerstvého zázvoru (strouhaného)

špetka mletého červeného chilli

1/2 lžičky kurkumy

1/2 lžičky muškátového oříšku

1,5 litru zeleninového vývaru

200 ml kokosového mléka

lžíce citronové šťávy

sůl a pepř

200g čertvého kadeřávku

2 lžíce mandlové mouky

2 lžíce olivového oleje

Jak na to:

Na kokosovém oleji si osmahněte cibulku, přidejte nakrájenou mrkev a rajčata a nechte spolu trochu opéct. Přidejte kurkumu, chilli a zázvor. Nechte rozvonět, přidejte pasírovaná rajčata a vývar. Vařte spolu asi 20 minut, potom přidejte muškátový oříšek. Dejte do výkonného mixéru a mixujte do jemného krému. Nakonec přidejte kokosové mléko, dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Kadeřávek stačí promačkat prsty s olivovým olejem a mandlovou moukou, vložit na 15 minut do trouby a bude krásně křupat 🙂 .

Dobrou chuť!



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *