Facebook
YouTube
https://www.linkedin.com/in/barbara-vakov-21a04274/
Instagram

příběhy z naší kuchyně & života

Domácí ravioli s kozím sýrem a brusinkovou omáčkou

Domácí ravioli s kozím sýrem a brusinkovou omáčkou

Domácí těstoviny pro mě byly dlouho tabu. Přišlo mi to dost složité a netroufla jsem si na ně. Ale opak je pravdou a výsledek važně stojí za to. Pokud zvažujete, jestli to zvládnete , tak se nebojte a běžte do toho. Já jsem se s Juli pustila do domácích raviol. Těsto by mělo být správně víc vyválené, ale nám i tak moc chutnaly. Naplnily jsme je kozím sýrem a potom si pokapaly brusinkovou omáčkou a praženými drcenými oříšky s trochou ghí. Zkuste je taky a uvidíte, že už nebudete chtít jinak.

Co je třeba:

NA TĚSTO

100 g semolinové mouky (lze nahradit hladkou, ale semolinová se hodí víc, je z tvrdé pšenice, která se nejlépe na těstoviny hodí)

100 g hladké mouky

2 vajíčka

1 žloutek

špetka soli

NÁPLŇ

měkký kozí sýr

brusinky namočené alespoň dvě hodiny v horké vodě

OMÁČKA

tři hrsti brusinek namočených v horké vodě

lžíce ghí

lžička třtinového cukru

špetka muškátového oříšku

OŘÍŠKY

lžíce ghí

hrst drcených vlašských

hrst drcených pistácií

špetka skořice

Jak na to:

Nejprve si připravte těsto. Dám si mouku na vál a doprostřed vyklepnu vajíčka a žloutek, přidám špetku soli a vypracuji hladké těsto. Těsto nechám hodinku odpočinout v lednici. Potom z těsta vypracujte hladkou tenkou placku, rozdělte na čtverečky , do každého dám kousek sýra a dvě nabobtnané brusinky. Zadělám a prsty vytvořím vlnky. Oříšky se skořicí si osmahnu na troše ghí tak, aby víc křupaly a trochu se rozvoněly. Omáčku snadno vytvořím z brusinek, ghí, třtinového cukru a muškátového oříšku. Stačí vše společně zahřát a rozmixovat. Ravioli vařte cca 5 minut , potom nechte trochu okapat, zalijte omáčkou a posypejte oříšky. Je to vážně dobrota!



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *