Facebook
YouTube
https://www.linkedin.com/in/barbara-vakov-21a04274/
Instagram

příběhy z naší kuchyně & života

Zdravé listy s hruškou, avokádem a gorgonzolou

Zdravé listy s hruškou, avokádem a gorgonzolou

Jestli se Vám zdá, že poslední dobou často připravuji různé druhy salátů, tak se Vám to nezdá 🙂 . Líbí se mi na nich hlavně to, že si ráda dám obří porci a nikdy mi není těžko a cítím se prostě skvěle. Taky jsme se s Ondrou v poslední době vydali cestou nejen fyzického, ale taky duševního, imunitního a mentálního posilování. A ty salátky k tomu tak nějak patří. A hlavně kombinaci ovoce, bluecheese, avokáda a epesní zálivky je teda fakt super!

Co je třeba:

dvě hrsti mladého špenátu

dvě hrsti mladého mangoldu (listů)

dvě hrsti rukoly

dvě hrsti listů červené řepy

2 hrušky

200 g gorgonzoly (může být i jiný bluecheese, ale gorgonzola je podle mě nej!)

2 avokáda

Zálivka: šťáva z poloviny citronu, z poloviny pomeranče, 100 ml extra virgin olivového oleje, půl lžičky javorového syrupu, sůl, pepř, chilli (volitelně)

Jak na to:

Jak na to je skoro trapné mi psát. Ale napadlo mě upozornit na to, že když mícháte salát, je podle mě nejlepší zalít zálivkou a potom jen prsty nadzdvihávat tak, aby se zálivka s listy propojila. Záivku snadno vytvoříte tak, že smícháte všechny suroviny. Nejprve ji vždy smíchám s listy a nakonec přidám ostatní suroviny.



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *