Facebook
YouTube
https://www.linkedin.com/in/barbara-vakov-21a04274/
Instagram

příběhy z naší kuchyně & života

Připravit dobrá míchaná vajíčka není jen tak

Připravit dobrá míchaná vajíčka není jen tak

Míchaná vajíčka, to je téma. Připadá mi to, že je to trochu jako se svíčkovou. Každý má svůj oblíbený recept a každý má rád ta svoje a žádná jiná. Já je připravuju ráda nadýchaná a vlhká, šlehaná se smetanou. Tento recept není úplně klasický, ale s trochou papriky, kurkumy a masala koření. Můžete je zkusit a třeba budou chutnat.

Co je třeba (na 2 porce):

6 vajec

4 lžíce tučné smetany (požívám klasickou smetanu na vaření)

lžička ghí

lžíce másla

hrst nastrouhaného sýra

půl lžičky kurkumy

půl lžičky červené papriky

sůl a pepř

půl pasírovaných drcených rajčat (nebo rajčatového protlaku)

nasekaná petrželka s rukolou

Jak na to:

Nejprve si vyšlehejte vejce se smetanou. Potom rozehřejte ghí na pánvičce a stáhněte plamen. Přidejte vejce a vždycky našlehejte, dejte pryč z plamenu. Tenhle prosces opakujte, dokud nezačnou trochu tuhnout. V průběhu zašlehávejte postupně máslo, kurkumu a papriku. Když mají vajíčka kašovitou konzistenci, odolte, opepřete, přidejte sýr (strouhám ho velmi na jemno a používám tučnou goudu). Nakonec vmíchejte i rajčata a nechte dojít chvíli mimo plamen. Důležité je, aby se vajíčka dělala velmi pomalu a stále jste je míchali, předejdete tak jejich vyschnutí. Nakonec je ozdobím rukolou a petrželkou. Zkuste je podle nás a dejte vědět, jestli Vám vyhovují.

Dobrou chuť!



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *