Facebook
YouTube
https://www.linkedin.com/in/barbara-vakov-21a04274/
Instagram

příběhy z naší kuchyně & života

Francouzský toast s mascarpone a ovocem

Francouzský toast s mascarpone a ovocem

Jak už jsem několikrát psala, nejsem moc milovník sladkých snídaní. Ale francouzský toast to je něco, co musí milovat prostě každý. Je to taková ta snídaně za odměnu jednou za čas a o to víc si ji užívám. Vypadá suprově a hlavně chutná skvěle. Zkuste!

Co je třeba:

2 ks bílého toastového chleba

1 vejce

100 ml smetany na šlehání

lžíce třtinového cukru (krupicového)

olej na smažení

libovolné ovoce (já jsem použila kiwi, granátové jablko, maliny, borůvky a banán) – nakrájené ho pokapejte citronem, aby neztratilo barvu

200 g mascarpone

lžíce citronové šťávy

lžička javorového sirupu

Jak na to:

Nejprve si nakrájejte ovoce, pokapejte citronem a připravte mascarpone se sirupem a citronem. Potom se pusťte do toastu. Vyšlehejte si vejce se smetanou a cukrem. Potom do směsi namáčejte přepůlené chleby ve tvaru trojúhelníku. Smažte z každé strany do tmavě béžové barvy (a do křupava). Na každý kousek dejte mascarpone a spoustu ovoce. Dobrou chuť!



2 thoughts on “Francouzský toast s mascarpone a ovocem”

  • Úžasné recepty!
    Baru, bylo by možné zveřejnit ještě znovu recept na veganský banana bread se lněným semínkem z předchozího blogu?

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *